|
Post by Kavar mester on Dec 2, 2008 17:58:15 GMT 1
Itt foglalkoznak a hadászattal. Katonának itt lehet jelentkezni, információkat itt lehet leadni. Itt van az Admirális is, Carth Onasi, valamint a Jedi Lovagok után kutató Bastila Shan is.
|
|
|
Post by Daniel Serasai on Dec 2, 2008 18:31:27 GMT 1
Daniel hallotta, hogy a Coruscant-on gyûlnek össze azok a személyek, akik fel akarják venni a küzdelmet a fenyegetõ Sith-ek ellen. Mivel nem találta meg a mesterét hosszú keresés és nyomozás során, úgy döntött, hogy idejön és jelentkezik az Köztársaság csoportjához. Remélte, hogy Jedikre is szükség lesz a harc során ezért úgy gondolta jobb ha így is mutatkozik be. Odament az egy pulthoz, ahol egy információs sávot fedezett fel és közölte, hogy Jediként csatlakozni akar a Sith-ek elleni harcba. Nem tudta, hogy komolyan gondolják róla, hogy Jedi, de a fénykardja elég látható helyen volt ahhoz, hogy ezt megállapítsák. - Egyaránt tudok a szárazföldön harcolni illetve pilótaként is megállom a helyem. Mivel Jedi vagyok sokmindenre kiképeztek. Hasznomat vehetnék a Sithek elleni küzdelemben. Hol lehet jelenkezni? - kérdezte végül. Egyértelmûen közölt mindent. Részben benne volt az is, hogy kellett neki egy ûrhajó, mert folytatni akarta a kutatást a mestere után. A fõ ok persze az volt, hogy segítsen a Köztársaságnak a Sithek leverésében.
|
|
|
Post by Kavar mester on Dec 2, 2008 19:40:49 GMT 1
A köztársasági katona, aki a recepción fogadta Danielt, igencsak megszeppent. Nem is akart hinni neki, aztán megpillantotta a derekán a fénykardot. Először az jutott eszébe, hogy netán egy Sith Lovaggal van dolga. Habár, ő személy szerint erről nem tudott dönteni, éppen ezért csak higgadtan bólintott.
-Várjon egy kicsit, szólok egy erre kiképzett emberünknek aki majd ellenőrzi hogy igazat mond-e. - a katona lenyomott egy gombot a paneljén. - Shan asszony, egy férfi van itt, aki azt állítja, hogy ő egy Jedi. - hamarosan egy női hang hallatszott a gépből. -Küldjék fel a harmadik emeletre. Személyesen tesztelem le a ''Jedit''. -Értettem. Uram, megkérem hogy menjen föl a harmadik emeletre. - int a turbólift felé. Nyitva volt, éppen most szállt ki belőle három fegyveres katona akik gyanúsan méregették a Jedit.
|
|
|
Post by Daniel Serasai on Dec 2, 2008 20:15:10 GMT 1
Danielt nem érdekelték különösen a fegyveresek, akárhogy is néztek rá. Belépett a turbóliftbe, megnyomta a harmadik emelet gombját, majd az lassan elindult. ~ Ilyen hamar továbbküldenek és semmilyen adatlapot nem kellett még kitöltenem. Ez is érdekesnek ígérkezik ~ gondolta miközbe haladt fölfelé, de nem volt ideje nagyon gondolkozni, mert a turbóliftet nem hiába nevezték el úgy ahogy. Érezte, hogy ammerre halad ott valakiben igen nagy mértékben megvan az Erõ. Bizonyára ez a személy fogja megmondani, hogy mit kell tennie. Valószínûleg egy Jedi lovag lesz az. Már jó régen nem találkozott egy Jedivel sem, ezért örült, hogy valaki olyannal dolgozhat majd együtt, aki tisztában van egy Jedi képességeivel és eszerint fogja beosztani õt.
|
|
|
Post by Kavar mester on Dec 2, 2008 22:50:38 GMT 1
Daniel ahogy kilépett a liftből, megérezte hogy egy nem hétköznap Erőhasználó tartózkodik az emeleten. Ahogy ment előre, egyre inkább érezhető volt. Követte hát a nyomait, amíg el nem érkezett egy szobához, és az ajtó kettévált. Két rész húzódott a falba, majd mikor belépett a szobába, bezárult mögötte. Alaposan körbenézett. A szoba egyszerű volt. Az ablakok mutatták a várost, és csak egy vörös kanapé volta szobában, egy fehér szőnyeggel a márványpadlóra terítve. Rövidesen beljebb lépett a szobába, és oldalra pillantott. Látta a szoba tulajdonosát. Rögvest kiszúrta az övére csatolt, dupla-pengés fénykard markolatát.
-Üdvözöllek. A nevem Bastila Shan, Jedi Lovag. A recepciós azt mondta, hogy Jedi vagy. Érzem benned az Erőt. És látom a derekadon lógó fénykardodat. Érzem benned a Világos Oldalt, azonban az Erőd nem olyan nagy mint egy Jeditől várná az ember. Te egy Padawan vagy, eltaláltam?
|
|
|
Post by Daniel Serasai on Dec 4, 2008 17:21:55 GMT 1
- Jól gondolja hölgyem! Padawan vagyok és azért jöttem, hogy segítsem a Köztársaságot. A nevem Daniel Serasai. Gondolom ilyen idõkben szükségük van rám. Talán még nincs annyi tapasztalatom, mint egy Jedi lovagnak, de hát ezért is hívnak Padawannak. Viszont szeretném ha a galaxisban ismét a béke uralkodna. Nem pedig a zsarnok elnyomók. Volt már dolgom Sith-ekkel és Sötét Jedikkel. Tudom, hogy kell ellenük harcolni - mondta határozottan és kihúzta magát. Azért magasabb volt a nõnél, de tudta, hogy még közel sem bánik olyan jól az Erõvel, hogy egy ilyen személlyel felvegye a harcot. Sok gondolat kavargott a fejében, hogy esetleg a mestere is idejön és csatlakozik a Köztársaság hadseregébe és akkor nem kell tovább keresnie õt. Ha nem akkor marad az eredeti tervénél, hogy részt vesz egy közelgõ háborúban és közben megpróbálja folytatni a nyomozást. - Nos akkor elmondja mi lesz a feladatom? - kérdezte lényegretörõen.
|
|
|
Post by Kavar mester on Dec 4, 2008 22:00:03 GMT 1
-Ne olyan gyorsan! Az már kiderült számomra, hogy Padawan vagy, így nem vagy olyan erős hogy életveszélyes küldetésekre menj. Szükséged lesz egy oktatóra, aki segítségével majd befejezheted a tanulmányaidat. Nekem nincs sok tapasztalatom a Jedi-k kiképzésében, hisz még nem vagyok Mester. De... elvállalhatom egy időre hogy felügyellek. Nem kell mesternek szólítanod, elég ha csak simán Bastilának hívsz. És ami a küldetéseket illeti... lenne itt számodra egy feladat, azonban fel kell mérnem a képességeidet. - a fiatal Jedi Lovag leakasztotta derekáról a fénykardját, majd bekapcsolta mindkét végét. Két fehér penge tört elő a hengeres markolat két oldalából, melyeket vibráló sárga fény vett körül. Megnyugtatóan vibrált.
-Kapcsold be a fénykardodat, és támadj meg engem!
|
|
|
Post by Daniel Serasai on Dec 9, 2008 18:40:12 GMT 1
Daniel nem érezte fontosnak, hogy válaszoljon csak egyszerûen az Erõvel lecsatolta oldaláról a fénykardot és a kezébe helyezte. Megnyomta az aktiváló gombot és már ki is ereszkedett belõle a világoskéken tündöklõ penge. ~ Azt akarja, hogy én támadjak! Jól van ~ gondolta ~ úgysem vagyok az idõhúzás híve! Kétszer megpörgette a kardot, majd futásnak eredt és egy vágást indított a Jedi jobb válla felé. Körülbelül középerõsségel suhintotta meg a kardját, hogyha esetleg összeakaszkodnának legyen elég ideje visszaugrani és reagálni egy ellentámadásra. Vigyáznia kellett, mert még soha nem harcolt duplapengés fénykard ellen. Remélte az õ támadó stratégiája elég ahhoz, hogy ha nem is legyõzni, de vívótudományát bemutatni sikerül, nem gyenge fokon.
|
|
|
Post by Kavar mester on Dec 9, 2008 18:59:02 GMT 1
Bastila könnyen hárította a vágást fénykardja egyik részével, és a pengék sisteregve egymásba akaszkodtak. Daniel a következő pillanatban hátra ugrott, ami bölcs döntés volt. Bastila ugyanis a fénykardja másik végével sújtott oda a Padawannak, akit nem ért el a penge, így Bestila megfordult a tengelye körül, és az éppen támadni készülő Danielt egy döféssel arra kényszerítette, hogy oldalra lépjen, ám Daniel nem volt rest, és félrecsapta az útból Bastila sárga pengéjét. Ezután Bastila hátrált, ismét Danielé volt a támadó szerep. Daniel igyekezett minden oldalról csapásokat mérni a Jedi Lovagra, azonban fürgén hárította mindet. Végül Daniel sikeresen a falnak szorította Bastilát, és összeakasztotta vele a kardját. Bastila azonban a fiú mellkasára tette a kezét, majd egy lökéshullámot indított el. Daniel hirtelen a levegőbe repült, és nagyjából négy métert repült, mikor ugyanis háttal csapódott a földre. Bastila megpörgette a fénykardját, és szúró pozícióba helyezkedett vele. Daniel lassan felállt. Fénykardját még mindig szorította.
-Látom értesz a küzdelemhez, Padawan. Egész ügyesen kezeled a fénykardodat. Csak heves vagy, és ha nem vigyázol, komoly hibák eredménye lehet a túlzott hevesség. Már láttam Jedi-ket átesni a Sötét Oldalra, és láttam ennek az eredményét. Hidd el, ne akarj olyanná válni mint ők. Ha küzdesz, próbáld megtalálni a harci technikák gyengéit.
|
|
|
Post by Daniel Serasai on Dec 9, 2008 21:14:00 GMT 1
Az eddig kialakult harc nem fárasztotta ki, fõleg mivel hozzá volt szokva az erõsen támadó beállítottságú harchoz. Tényleg heves volt, de kellett is neki ha jól akart kivitelezni egy gyors és erõs támadás sorozatot. Bár még nem tudta olyan jól kombinálni ezekkel együtt az Erõalkalmazásokat, de senki sem születik mesternek. Bastila most elkezdett neki magyarázni a Sötét Oldalról és hogy vigyázni kell. Nem értette mire ez a kioktató duma, de leeresztette és kikapcsolta a fénykardját. Azonban még nem csatolta fel az övére, hátha a nõ folytatni akarná a tesztelését. - Talán személyes tapasztalat ez a Sötét Oldal dolog? A mesterek annyit papolnak errõl az egészrõl. Természetesen nem nézem le a Sötét Oldal hatalmát, hiszen részben magam is tapasztaltam, de nem érzem úgy, hogy nagy veszélyt jelentene rám! Szerintem ez a sok beszéd a félelem haragot szül dologról, az amit megunnak a Padawanok és térnek át a Világos Oldalról! - mondta viccelõdve Daniel.
|
|
|
Post by Kavar mester on Dec 9, 2008 21:22:17 GMT 1
Ha Bastila még ugyanaz a Padawan lenne, mint egy pár éve volt, nagyon kiakadott volna Daniel beszólásán, még ha pusztán viccnek is szánta. Most azonban csak megrázta a fejét. Már Lovag volt, nem tudta őt felidegesíteni egy fiatal Padawan. Lekapcsolta a fénykardját, és feltűzte a derekára. Ezzel jelezte hogy a kiképzés véget ért.
-Minden Jedi a kiképzésében találkozik a Sötét Oldal csábításával, ahogy én is találkoztam vele, és sajna... megbuktam. A Jedi Polgárháború végén én magam voltam a kor Sith Nagyurának a tanítványa. Vágytam arra, hogy megízlelhessem a Sötét Oldal hatalmát, de egy másik Jedi Lovag, aki legyőzte a mesteremet, bebizonyította számomra hogy a valódi megváltás csak a Fény által lehetséges. Visszahozott a Világos Oldalra, és neki köszönhetően már többé nem voltak kétségeim. Imádkozz hogy neked ne kelljen úgy megtanulni a leckéket, mint nekem.
|
|
|
Post by Daniel Serasai on Dec 9, 2008 21:42:54 GMT 1
- Szóval te tudod milyen a Sötét Oldal ereje? Hát ez furcsa. Úgy hallottam onnan nem olyan könnyû visszajönni - de nem akart nagyon belemenni a lány múltjába. Egyrészt, mert tudta, hogy biztos fájó sebeket szakítana fel benne másrészt pedig nem is nagyon érdekelte a történet. Most az foglalkoztatta leginkább, hogy milyen feladatot fog rábízni a Jedi lovag. - Bastila lenne még egy kérdésem! Az a helyzet, hogy a mesterem eltûnt pár hónapja és, ami azt illeti úgy érzem, hogy nem halt meg. Nem tudom biztos az Erõ az, amin keresztül ez a furcsa érzésem támadt, de biztos vagyok benne, hogy él. Esetleg nem jelentkezett elõttem más Jedi is a Köztársaság erõihez? Reméltem, hogy itt megtalálhatom. Természetesen ha nincs itt akkor is maradok és segítek leszámolni a Sithekkel, csak jó lenne megtalálni az öreget - zárta le hosszú monológját, de valahogy érezte, hogy nem fog választ kapni a kérdésére. Mindenesetre valamilyen küldetést biztosan osztanak rá.
|
|
|
Post by Kavar mester on Dec 9, 2008 22:01:28 GMT 1
-Nem könnyű, de nem is lehetetlen. Sokan csalódtak már az Erő Sötét Oldalában. - mondta a nő, majd elgondolkodott egy kicsit. *A mestere már biztos, hogy halott. Már egy éve próbálom felvenni a kapcsolatot más Jedi Lovagokkal, de sosem jön össze. Bár... ennek a Padawannak az eljövetelét sem láttam előre. A Sötét Oldal burkolja az Erőmet. Nem kizárt hogy más Jedi-k is élnek.*
-Ami azt illeti, lenne számodra egy misszióm. Már régóta lehetséges nyomok után kutatok. Egész pontosan más Jedi-k után. Gondoltam már arra, hogy én elmegyek, de sajna az én teendőim ezt nem teszik lehetővé. Ezért megkérlek téged, utazz el a Dantooine-ra és kutasd át a Jedi Enklávé romjait. Talán te találsz ott valamit.
|
|
|
Post by Daniel Serasai on Dec 15, 2008 19:15:36 GMT 1
Bár a mesterérõl semmilyen információt nem tudott meg, de kapott egy küldetést. Eddig egyedül még nem ment sehova. Hiszen mint Padawannak, mindig ott kellett, hogy legyen vele a tanítója. Azonban most önálló küldetésre mehetett. ~ A Dantooine? Tényleg lennének még ott túlélõk? Mindenesetre egy próbát csak megér ~ gondolta. - Örömmel vállalom a felkérést. Eddig még úgysem végeztem egyedül küldetést. Azonban volna egy problémám. Ez pedig nem más, minthogy semmilyen jármû nincs a birtokomban. Idefelé az utam is igen érdekesen alakult. Többször kellett fellopódznom bizonyos teherhajókra mire idekeveredtem. Ezért ha a Köztársaság a rendelkezésemre tudna nyújtani egy egyszemélyes, bolygóközi utazásra alkalmas jármûvet, azt meg tudnám köszönni - vázolta problémáját Daniel. Már jó ideje lehetett annak, hogy utoljára vezetett ûrhajót, de az érzékei nem koptak el. Bármilyen fajtájú gépet eltudott vezetni. Szerette ebben is kamatoztatni a tudását. Jó pilóta volt, és ezt tudta is magáról. Régen ezt nem is szégyellte megjegyezni más Jedi növendékek és mestere elõtt. Aztán persze az öreg jól megszidta, hogy miért vág fel, egy Jedinek nem túl jó tulajdonsága, hogy magát reklámozza. Ezt azóta megtanulta és megpróbált nem elszállni magától. Több kevesebb sikerrel.
|
|
|
Post by Kavar mester on Dec 17, 2008 22:00:45 GMT 1
-Örülök hogy elfogadod a megbízást, ifjú Padawan. Nos, a jármű miatt nem kell aggódnod, ugyanis felteszünk téged egy tömegközlekedési járatra, mely a Dantooine-ra tart. Ha elrejted a fénykardodat, senki sem fogja észrevenni hogy Jedi vagy. Nos, nekem nem maradt más dolgom, mint hogy sok szerencsét kívánjak neked. Az Erő legyen veled! - Bastila részletes eligazítást adott ahhoz a kikötőhöz, ahol a gép indult. Miután odatalált a géphez, Daniel vett egy jegyet abból a kis pénzből amit kapott, és felszállt. A gép közel fél óra múlva leszállt a Dantooine-on, és Daniel minden különösebb probléma nélkül megúszta a dolgot. //Folytatás itt!
|
|
|
Post by Kavar mester on Dec 21, 2008 0:12:43 GMT 1
Egy Köztársasági katona zavarja meg a meditációjában Bastilát, a Jedi Lovagot. -Shan kisasszony, egy rendőr épp jelentette, hogy zavargások törtek ki a Breaking Street 5 előtt! -De uram, nyilván ön is tudja, hogy a rendőrség dolga ezt megoldani. -De az illető egy... fénykardal ölt meg pár rendőrt. -Bastila szeme elkerekedett. -Éreztem a Sötét Oldalt egy pillanatra... szóval ez lenne az...oké, készítsenek egy szakasz katonát és én is megyek, személyesen! -Értettem!
|
|
|
Post by Kavar mester on Dec 21, 2008 1:11:20 GMT 1
Werox Nold egy cellában tért magához, amit energiarácsok zártak el a külvilágtól. A fénykardja nem volt nála, csak Bastilát látta a rács túloldalán. Felült az ágyából, és odasétált a rácshoz.
-Örülök hogy felébredtél. Sajnálom hogy az Altatást kellett alkalmaznom rajtad, de nem hagyhattam hogy meglepj minket. Nos, biztos tudod, hogy a megölt rendőrök családjai követelik a kivégzésedet, amihez minden joguk megvan? És az érdekes az, hogy a bíróság is így szavazná meg, ha mi nem léptünk volna közbe. Mivel éreztem benned az Erőt, és szerintem nem vagy rossz, arra gondoltam hogy talán segíthetnél nekem, mint egy Jedi Padawan. Készítened kell majd egy másik fénykardot, ami már megtisztulásodat szimbolizálja, valamint részt kell venned egy próbán. Amennyiben nem ezt választod, akkor holnap reggelig kivégeznek. A celládat nem hagyhatod el, különleges technikával készült, és elzár téged az Erőtől.
|
|
|
Post by Werox Nold on Dec 21, 2008 11:40:29 GMT 1
* Werox visszaült a sarokba és gondolkozott. Nem akart segíteni a Köztársaságnak, de meghalni se akart. Végül megszólalt. * - Rendben..... Megteszem! És..... Köszönöm! * Werox felállt és elkezdett sétálni. Nem nézte, hogy hol szökhetne ki, tudta, hogy ez lehetetlen és a fegyverei nélkül nem menne semmire. *
|
|
|
Post by Kavar mester on Dec 21, 2008 15:57:37 GMT 1
Bastila bólintott, majd csettintett egyet a kezével, és a rácsok eltűntek. A Jedi Lovag intett, hogy kövesse őt a szobájába.
A szobában nem volt semmi pár meditációs bútoron és egy hologram kivetítőn kívül. Volt egy láda is, amihez a Jedi odasétált, és kinyitotta. Werox nem látta, mi volt a ládában, mert Bastila hamar be is csukta. Egy fénykard markolata volt a kezében, és egy Jedi-köpeny.
Miután átnyújtotta az eszközöket, intett Weroxnak, hogy a szomszédos szobában átöltözhet. Mutatott egy kis ajtóra a falon.
|
|
|
Post by Werox Nold on Dec 21, 2008 23:33:31 GMT 1
* Werox bement a szobába és átöltözött, közben gondolkozott, hogy milyen próbát kell kiállni és hogyan szökhet meg. * ~ Meg lephetném, ha nem figyel, akkor.... Á, úgyis észrevenné... Hát jó..... Végig csinálom.... Nem szeretném, de muszáj lesz.... ~ * Werox kiment a szobából és elindult a nő felé. *
|
|