|
Post by Kavar mester on May 23, 2009 16:20:32 GMT 1
Ez a bolygó a Matukai Rend szülőhazája. Egy emberek által benépesített békés bolygó.
Sheodon:
A két Erőhasználó hamarosan megérkezett a bolygóra, és a Sheodon elé táruló látvány azonnal megfogta. A távoli messzeségben látott egy várost, de körülötte határtalan zöld mezők, patakok és ligetek voltak. Egy romos, növényektől benőtt épületnél szálltak le a hajóval, majd a lány leállította a motort és felnyitotta a hajó rámpáját. Sheodon és Seyla nagyot szippantottak a friss levegőből. Az Erő erősen jelen volt a környéken. Seyla oldalra nézett Sheodonra. -Nos, készen állsz arra hogy találkozz a vezetőnkkel?
|
|
|
Post by Sheodon Suenami on May 23, 2009 16:24:12 GMT 1
Ahogy megérkeztünk az ismeretlen bolygóra, egy olyan látvány fogott el, amihez hasonlót még nem láttam semmikor. Zöld mezők, patakok és ligetek voltak szinte mindenütt, majd távol megpillantottam egy várost. Az épületnél, ahol leszálltunk, Seyla rákérdezett, hogy készen állok-e arra, hogy találkozzak a vezetővel. - Készen állok, menjünk - mondtam a lánynak, majd elindultunk megkeresni a Matukaik főnőkét.
|
|
|
Post by Kavar mester on May 23, 2009 16:58:31 GMT 1
Seyla bólintott, nem voltak további kérdései. Bevezette Sheodont a romos épületbe, és vitte előre az úton. A romos épület szép volt, ugyanakkor árnyékos és növények nőtték be mindenütt. Végül Seyla egy nagy körterembe vitte őt, aminek közepén egy idős nő meditált, körülötte pedig öt zöld köpenyben lévő tanulója. A nő lassan felnyitotta a szemét és elmosolyodott.
-Üdv itthon, Seyla. -Szia, Cattirin mester. - hajolt meg a lány. A nő tekintete a Jedire összpontosult. Kiszúrta a fiú fénykardját. -Jedi? - a többi Matukai felkapta a tekintetét és a Jedit kezdték bámulni. Seyla is a Padawanra nézett, nyilván azért mert tőle vár valamit.
|
|
|
Post by Sheodon Suenami on May 23, 2009 17:04:09 GMT 1
Hamarosan beértünk egy terembe, ahol egy idős nő, aki valószínűleg a vezető lehetett, valamint öt másik matukai tartózkodott. Ott egy rövid párbeszéd után jedinek szólított a vezető nő, és mindenki engem kezdett el bámulni. - Nem vagyok sem jedi, sem sith. Egy erőhasználó vagyok csupán, ambíciókkal, és egy fénykarddal - válaszoltam nekik, és kíváncsi voltam a reakciójukra. - Szeretnék csatlakozni a Matukai-khoz. Úgy érzem, közösek a céljaink.
|
|
|
Post by Kavar mester on May 23, 2009 19:22:23 GMT 1
A többi Matukai felvonta a szemöldökét, majd a mesterükre néztek. Az idős nő vett egy mély lélegzetet, majd kifújta a levegőt. -Mi Matukai-k ugyanúgy elutasítjuk azt amit ti Sötél Oldalnak hívtok. Az Erőnek azonban egy teljesen más arcát ismerjük és alkalmazzuk. Mi igyekszünk az Erőt szellemi valamint testi egyensúlyunk megőrzésére felhasználni. Természetesen harcolni is tudunk, hogyha muszáj. Van egy mondás, hogy a járt utat a járatlanért el ne hagyd. Mond, Jedi neveltetésed ellenére képes lennél hátat fordítani annaka mit eddig képviseltél, és képes lennél belekezdeni valami újba?
|
|
|
Post by Sheodon Suenami on May 23, 2009 19:25:15 GMT 1
Figyeltem azt, amit a hölgy mondott, majd mikor arra a részre tért, hogy "jedi neveltetés", elmosolyodtam. Elvégre, sokáig tanított engem egy olyan jedi, aki száműzöttként élt, és csak rövid időt tartózkodtam magában a rendben. Bár még a mesterem is megmutatta és ismertette velem a jedi tanokat, igazából éreztem, hogy létezik más út. És most igen, megtaláltam ezt az utat. - Természetesen - mondtam még mindig mosollyal (amely talán örömöt jelentett itt?) az arcomon, és mélyen meghajoltam az egész rend előtt. Kíváncsian vártam a válaszukat.
|
|
|
Post by Kavar mester on May 23, 2009 19:43:43 GMT 1
Cattirin mester bólintással jelezte, hogy megértette a dolgot. -Nos, általában nem szokásom de... mivel külvilági vagy, tehát nem a Karvoss II népéhez tartozol, ki kell állnod egy próbát, hogy csatlakozhass. A vizsgád nem lesz egyszerű. Ki kell állnod a legerősebb tanítványommal szemben, Dalruk ellen. - mutatott egy hosszú hajú fiatalemberre, kinek a bal szeme körül fekete hold formájú tetoválás volt. Dalruk felállt, és a hátáról levette a wan-shenét. -Használhatod a teljes arzenálodat, fénykardforgató.- mondta az alak, és megpörgette a kezében a bárd szerű fegyvert. Mindenki hátrébb ment egy kicsit, teret hagyva a két harcosnak.
|
|
|
Post by Sheodon Suenami on May 23, 2009 19:49:50 GMT 1
Kicsit csodálkozva néztem, hogy egy olyan csoport, aki nem szeret harcolni, sőt, kifejezetten megveti azt, egy olyan próbát állít elém, hogy harcoljak? Mindegy, nem az én dolgom eldönteni egy bölcs mester szavát. Nem tétováztam, azonnal előrántottam fénykardomat, és vártam, hogy a bárd használója tegye meg az első lépést.
|
|
|
Post by Kavar mester on May 23, 2009 20:14:23 GMT 1
Az idősödő Dalruk olyan szintű sebességgel és erővel támadt az ifjú Jedire, hogy szinte majdnem elsodorta őt, mint egy hurrikán. Sheodonnak minden összpontosítására szüksége volt, hogy védekezzen. Még támadni sem mert a vadul vívó Matukaira, kinek a fegyvere hárította a kéken izzó penge próbálkozásait. Végül a wan-shen és a fénykard összeakadtak a levegőben. Nem gondolta volna hogy ilyen hatalmas és romboló hatalmat lehet uralni anélkül hogy valaki a Sötét Oldal beavatottja lenne. Dalruk felől azonban semmi Bogan energiát nem érzékelt.
|
|
|
Post by Sheodon Suenami on May 23, 2009 20:45:25 GMT 1
Gondolkoztam, hogyan lehetne valahogy legyőzni az ellenfelemet. A támadásai igen erősek és gyorsak voltak, semmi sem jutott eszembe. Egy pillanatra eszembe jutott a Bogan energia is, ami szerint a Sötét oldalnak is köze lenne a technikájához, ám nem. Akkor viszont valószínűleg a fegyvere, vagy a képzése volt az, ami ezt megakadályozta, hogy a sötét oldalra kerüljön. Vagy valami más? Abbahagytam a filozofálást, és próbáltam valamit kitalálni, hogy le tudjam őt győzni. Egy taktika kellett, de nem jutott semmi sem az eszembe. Elgondolkoztam egy kicsit azon is, hogy vajon ennek a próbának mi lehet az értelme, mert úgy gondoltam, hogy az lehet a kulcsa annak, hogy hogyan is tudnám megállítani ellenfelemet.
|
|
|
Post by Kavar mester on May 29, 2009 20:45:13 GMT 1
Darluk a fegyverét ügyesen forgatva válaszolt a Jedi minden próbálkozására. A küzdelem már nem tartott sokáig, hisz Sheodon végül a földre került, kardja pedig kigurult a kezéből. A Matukai elégedetten bólintott, majd a fegyverét visszahelyezte a hátára. Cattirin mester tapsolt egyet. -Azzal hogy nem sikerült legyőznöd Darlukot, bebizonyítottad, hogy nem a harcot szánod egy konfliktus elsődleges megoldásának. Ezt becsülöm, és ezennel kijelentem, hogy a Matukai Rend tagja lettél. -a többi Matukai felállt, majd meghajolt.
|
|
|
Post by Sheodon Suenami on May 29, 2009 20:48:35 GMT 1
- Szóval ennyi volt csak az egész dolog? Hogy veszítenem kell? Ez nem is volt olyan nehéz - gondoltam magamban, miközben mélyen meghajoltam a többi Matukai tag előtt. Örültem, hogy végre tartozom valahová.
|
|
|
Post by Kavar mester on Jun 2, 2009 16:49:12 GMT 1
Az idős nő egy bólintással üdvözölte az ifjú Matukait. -A kiképződnek Dalruk Adeptust jelölöm ki. Az edzést holnap kezded meg. Mivel kényelmes szobákat nem tudunk biztosítani, ezért aludhatsz ott ahol akarsz. Ha tetszik, vissza is mehetsz a hajódhoz. Amennyiben van még kérdésed, majd tedd fel. Az edzésedről röviden: igyekszünk átadni az eddig összegyűjtött tudásunkat. Ez filozófiai ismeretekből és pár Erőalkalmazásból áll.
|
|
|
Post by Sheodon Suenami on Jun 2, 2009 17:49:11 GMT 1
Megértettem az idős hölgy utasításait, majd mikor ahhoz a részhez ért, van-e valami kérdésem, gyorsan rá is tértem a lényegre. - Kérdésem igazából csak egy van: a fénykardomat megtarthatom? Elég jól összenőttem már ezzel a fegyverrel - kérdeztem, miközben gondolkodtam, hogy hol is alhatnék. A hajó nekem tökéletes lesz. Feltéve, ha Seyla beleegyezik.
|
|
|
Post by Kavar mester on Jun 7, 2009 17:48:08 GMT 1
Seyla egy bólintással jelezte, hogy rendben van, és nincs ezzel semmi gond. Az idős mesternő pedig bólintott. -Amíg nem válasz teljes értékű Matukai harcossá, addig nyugodtan nálad lehet a fegyvered. Elvégre jól tudod használni, és megmentheti az életedet is.
|
|
|
Post by Sheodon Suenami on Jun 7, 2009 18:46:45 GMT 1
- Értem - mondtam, majd fénykardomat jól megfigyeltem, és erről eszembe jutott valami, ami már régóta érdekelt, ám jediként esélyem sem volt megkérdezni. - Létezik a környéken hely, ahol fénykard kristályokat lehet beszerezni? - kérdeztem ezt Seylától, hátha tud valamit erről. A választ megvártam tőle, majd utána elindultam a hajó felé, hogy pihenjek egy keveset, mert rég volt már rá alkalmam.
|
|